Четверг, 02.05.2024, 14:36 Вітаю вас Гість

Український GameDev портал

Меню сайта
Наше опитування
Яку б гру хотіли створити?
Всього відповідей: 375
Реклама від Google

Главная » 2009 » Березнь » 2 » Irrlicht (мова-С++,платформа-
Irrlicht (мова-С++,платформа-
16:48

Irrlicht - цей ігровий моторчик завітав до нас з Німеччини. Просуває його фактично одна людина. Розвивати движок поодинці, зробити його повністю безкоштовним і викласти весь вихідний код - на таке здатний далеко не кожен. Хоча до фінальної версії Irrlicht ще далеченько, на ньому вже можна робити серйозні ігри. У движку є всі необхідні для цього функції. Рендеринг виконується через OpenGLDirect3D (з підтримкою DirectX9.0). Присутній і софтверний режим. Тобто все буде отрісовано власним програмним візуалізатором, що в еру великих апаратних можливостей відеокарт практично не використовують. 


Стенсільние тіні, лайтмепи, системи частинок, піксельні і вертексние шейдери - все включено в Irrlicht. Можна робити ігри, як під Windows, так і для Linux - підтримуються обидві платформи. Програмування здійснюється через Visual C + + GCC 3 + (під Linux). Моделі прямо імпортуються з форматів. OBJ, .3 DS (один з найбільш розповсюджених форматів 3D-графіки),. Ms3d (формат Milkshape 3D),. Md2 (формат движка Quake). Автор стверджує, що якщо знадобиться завантаження моделей из какого-то екзотичного формату, то досить йому написати, і він постарається вам допомогти. 

Движок здатний працювати с. BSP від Quake III, так що в бажаючих виготовити корідорний экшен є можливість створювати карти в редакторі QERadiant. Однак у цьому випадку при спробі продати таку гру до вас можуть виникнути претензії у id Software. Відсутність вбудованої фізики з лишком замінюється прикладами інтеграції вільно розповсюджуваних фізичних движків, таких як Ode, Tokamak. Без шейдерів нині нікуди, тому в SDK движка Irrlicht входить урок з їхнього застосування в грі. 

Досить простий в освоєнні ігровий движок. Підійде як роблять перші кроки в програмуванні тривимірних ігор, так і досвідченим командам для створення повноцінної гри. Недоліків, щоправда, вистачає, але до наступного релізу багато проблем будуть виправлені.


Доступно тільки для користувачів

офіцйіний сайт

скачати

Категория: Графічні двіжки | Просмотров: 829 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календар новин
«  Березнь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Статистика

Онлайн всього 1
Гостей 1
Користувачів 0
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz