Четверг, 18.04.2024, 18:33 Вітаю вас Гість

Український GameDev портал

Меню сайта
Наше опитування
Яку б гру хотіли створити?
Всього відповідей: 375
Реклама від Google

Главная » 2009 » Березнь » 16 » Dimension3
Dimension3
23:19
dim3 - це по суті гра «без змісту», в якій ви можете все міняти і редагувати за допомогою спеціальних редакторів (що полегшує завдання). Якщо інші подібні движки відрізняються тим, що вони заточені під певний жанр, то dim3 розроблений так, що з нього можна робити ігри всіх жанрів! 
Ви зможете відредагувати майже весь вміст, використовуючи вже готові два спеціальних редактора. Таким чином даний движок дозволяє вам зробити ігри таких жанрів: 3D FPS, 3D пригода, 2D сайд-скроллер, якісну RPG, гонки, мережеву або будь-яку іншу за типом гру.
Даний движок розроблений і пріподнесен так, щоб створення ігор відбувалося не вдаючись до вихідного коду двигуна, для чого були зроблені редактори і скриптову мову. Але для тих, хто все ж хоче поковиряться у вихідному коді двигуна, є й така можливість, так як поширюється і відкритий код dim3. 

dim3 використовує високо-оптимізований скриптову мову Mozilla Spidermonkey javascript. Ті, хто раніше мав справу з JavaScript, без праці освоять цей скриптову мову. Ну і для всіх інших скрипт не повинен здатися складним. Створена дуже здорова модель управління об'єктами, що дозволяє управляти аспектами протягом довгого часу гри. Оригінали можуть бути підключені: ігри, карти, інтерфейси / HUD, гравці / боти, об'єкти / предмети, зброя, снаряди, таймери і події. 

І взаємодія даних об'єктів один з одним, можливість посилати повідомлення, керувати камерою, змінювати властивості та мн.др. Більшість скриптів працює на певних або випадкових події. Наприклад, для вчинення будь-то сценарію потрібно нанести певний збитки, наблизитися до якого-небудь об'єкта і т.д. Це дозволяє вам мати велику кількість варіантів сценарію, пропісивая оные скрипта, при цьому не нагружая продуктивність гри. 

dim3 має систему керування курсором миші, завдяки чому, можна створювати об'єкти, які б керувати за допомогою курсору. 

dim3 - більше ніж тільки движок, також це - два зручних у роботі інструменту, dim3 Editor (для створення карт) і dim3 Animation (для імпортування та анімірованія моделей). Кожен з цих інструментів базується на XML структурах для досить швидкої розробки. За допомогою даних інструментів ви зможете дуже швидко створювати нові локації, імпортувати і розробляти об'єкти для гри на dim3. 

Редактор dim3 має такі особливості: зручний інтерфейс, 3D-вид, 2D-вид картки, переміщення полігонів як 3D-вікні, так і в 2D, створення копій об'єктів, швидке дублювання і зміна об'єктів, використання палітри, підгонка текстур за розміром, додавання скриптів і об'єктів безпосередньо у карту, редагування і попередній створених конструкцій, оптимізованої управління. 

Аниматор dim3 має такі особливості: зручний інтерфейс, тривимірний вигляд у реальному часі, зміна анімації в реальному часі, інструменти для обчислення обсягу, імпортування різних форматів, додавання кісток до модель не підтримує оные, робота з кістками, петлями, позами, анімацією. 

Движок створений для операційної системи Mac OS X, під неї ж працюють і редактори. Але можливий запуск і на Windows, для чого потрібно завантажити додатковий запускає файл. У движке використані тільки ті формати, які підтримуються на різних ОС, наприклад XML, PNG, WAV і д.р; що досить зручно. 

В цілому, підійде для мають досвід ігроделов, які хочуть зробити щось цікаве, складне в 3D-просторі. Якість ігор на рівні 2000-2004 років, створення ігор досить зручний і не складне, але без Mac OS X на Windows можна запустити двигун, а ось редактори запускаються тільки на Mac OS X. Ось такий мультиплатформенні движок з відмінними інструментами.


Доступно тільки для користувачів
Категория: Конструктори ігор | Просмотров: 1104 | Добавил: Admin | Рейтинг: 4.0/3 |
Всего комментариев: 2
2 Ane4ка  
0
ЗРОБІТЬ ЩОСЬ З СИЛКАМИ!!!!! ВОНИ НЕ РОБОЧІ!!!!!!! angry

1 Volt  
0
ССИЛКИ НЕРОБОЧІ!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календар новин
«  Березнь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Статистика

Онлайн всього 1
Гостей 1
Користувачів 0
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz